fbpx

Heavy Metal Electric

Client     Volvo Trucks

Måste man vara högljudd för att vara kraftfull? Eller kan tystnad rocka lika hårt? Dessa var frågorna vi ställde när Volvo Trucks kontaktade oss för ett samarbete med den legendariske metaltrummisen Mikkey Dee (Motörhead, Scorpions, etc.). Målet var att skapa en kampanj som motbevisade föreställningen att elfordon är svagare än dieselfordon. Detta lyckades vi med genom att visualisera kontrasten mellan den högljudda och kraftfulla Mikkey Dee och den mycket tysta och kraftfulla elserien från Volvo.

Eftersom Mikkey är känd för att tänja på gränserna ville vi skapa en kampanj som matchade både hans personlighet och Volvo Trucks varumärke. Detta resulterade i en multifilmkampanj med allt från hjältefilmer till stuntfilmer där Mikkey både kör lastbilen och får sitt trumset upphissat av en helelektrisk lastbil. Filmerna visar alla hur något så vilt och högljutt som Mikkey Dee matcher den tysta kraften hos eldrivna lastbilar.

Kampanjen var enormt framgångsrik och fick internationell uppmärksamhet från både metal- och lastbilsfans. Det bevisade även för världen att kommunikationen kring elfordon inte behöver begränsas till miljöbudskap. För Volvos elektriska lastbilar är inget du måste nöja dig med för att rädda planeten – de är metallegender i sig själva.

heavy_02

Stampgatan 20A
411 01 Gothenburg
Sweden

Holländargatan 20
111 60 Stockholm
Sweden

View